Každý z nás se už jistě setkal s pojmem vláknina. Abychom mohli vlákninu v naší stravě dobře využívat, je nejprve nutné si povědět, co to vlastně vláknina je a jaký má na …
Jaro již máme v plném proudu a spolu s jeho příchodem se jistě mnoho z nás rozhodlo udělat něco se svým životním stylem a po zimě trochu ulevit přetíženému organismu. Na jaře, kdy …
Vitamíny jsou nezbytnou součástí potravy. Správné složení jídelníčku je jejich nejpřirozenějším zdrojem. Ne vždy se však daří zajistit dostatečný přísun syrového ovoce a zeleniny, nesprávná úprava (hlavně tepelná) vede …
Mléko je základním zdrojem výživy pro mláďata, která z něj získávají všechny potřebné látky důležité nejen pro jejich růst a vývoj, ale i imunitu. Savci obecně konzumují mléko jen do …
Je výborným společníkem při trávení oddychových chvil i při pravidelné schůzce s přáteli. Příjemně voní, ještě lépe chutná a můžeme si ji dopřát na nespočet způsobů. Je součástí mnoha každodenních …
Nebezpečná pšenice Třebaže se tváří jako svatoušek, má s dobrem pramálo společné. Zdá se vám, že pšenici příliš démonizuji? Inu, posuďte sami. Možná si říkáte, že pšenice nemůže být přeci …
Co se vám vybaví pod pojmem bezlepková dieta? Já si vždy vzpomenu na školní lyžařský výcvik a jednoho ze svých vrstevníků, jehož maminka upozorňovala před odjezdem autobusu učitele na …
ÚVOD: Potraviny bez lepku Bezlepkové potraviny dělíme na dvě skupiny, a to na potraviny přirozeně bezlepkové a bezlepkové potraviny. Zatímco se přirozeně bezlepkové potraviny skládají pouze ze surovin neobsahující …
Zimní období je pro náš organismus vždy zátěží. Zima, jakkoliv mírná, pro něj totiž často znamená období sytých dobrot, večírků, pár skleniček alkoholu navíc a méně pohybu. Do toho ještě svádí …